hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    37-0'lık bir maç nasıl savunulur?

    37-0lık bir maç nasıl savunulur
    expand

    Kırıkhan U17 takımının, Hassaspor takımını 37-0 yenmesinin ardından şike iddiaları ile tahkim kuruluna başvuracaklarını söyleyen Karayılan antrenörüne Kırkhanspor'dan yanıt geldi. Altyapı antrenörü Turgut Öz "Maç 37-0 değil, 57-0 'da olurdu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antrenör Öz, Hassaspor takımının maça 9 kişi ile geldiklerini ve bir oyuncunun da açlıktan bayılarak sahadan ayrıldığını belirterek şunları söyledi:

    "Biz hiç bir zaman bu tür konulara tenezzül etmeyiz. 1938 yılından bugüne kadar böyle bir şeye kulübümüz tenezzül etmemiş ,etmezde. Rakibimiz Hassaspor bize 9 kişi ile geldi. Çok küçük yaş gurubu ile geldi. 9 kişilik kadronun maç içerisinde bir tanesi de açlıktan düşüp bayıldı. 8 kişi ile adamlar maça devam ettiler. Zaten adamların vurduğu top 10 metre ileri gitmedi ki.

    Bizim çocuklarımız da 14 yaşından beri, U 14'den beri şampiyon olarak gelen bir takım elbette 37'de atar. Yemin ediyorum size bu 57' de olabilirdi. Biz çocuklarımıza kızdığımız halde, çocuklarımız 37 tane attı.

    Çünkü biz hiçbir zaman kimsenin rencide olmasını da istemeyiz. Antakya'daki federasyonumuz da verdikleri dilekçeye ret cevabı vermiştir. Galibiyetimizi onaylamıştır. İstenirse, fırsat veriyorlarsa kendileriyle tarafsız sahada üçüncü maçı yaparız. Burada istatistikler var. En az Hassa'nın dışında her takıma 7-8 çekmişiz. Kendilerinin 5-6 attığı gol ile yendiği takımı biz 8-1 yenmişiz.

    Bundan sonra ben formalite icabı çıkıyorum, 2 maç kaldı diyor. Hayır üç maç var. Biz takım olarak ceza almamışız. Karayılan takımından kaç sporcu ceza almış, Kırıkhan kaç sporcu ceza almış. Kendileri on maç ceza almışlar. Ne hakemler ne yöneticiler bizden kimse şikayetçi değil" dedi.

    Kırıkhanspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Öztürk, maçta alınan haklı bir galibiyeti böyle gölgelemeyi hiç bir takıma ben yakıştıramıyorum. Futbol da her türlü skor vardır. 3 yıldır üst üste şampiyon olan bir ekibiz. Güçlü bir ekibiz, böyle bir neticeyi almamız normaldir. Biz hiç bir zaman 40-0 yenen bir takıma bile çıkıp ta şike yaptı yendi, demeyiz. Sonuçtur bu, her şey olabilir. Eksik kadro ile takım gelmiştir, farklı galibiyet normaldir. ASKF tescil etmiştir, hakem raporlarında da olay olmadığı görülmüştür. Yani burada her iki kulübü zan altında bıraktıkları için özür borçlular" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow